Радник трезора украо 270.000 КМ

Н. Т.
Радник трезора украо 270.000 КМ

Зворник - Радник у трезору Нове банке, филијале у Зворнику, Срђан Цвјетиновић (40) из Осмака код Бијељине осумњичен је да је проневјерио 270.000 марака, сазнаје "Глас Српске".

Према незваничним информацијама, Цвјетиновић је новац крао из трезора банке у више наврата у мањим износима током 2014. године.

- Пошто је био задужен за трезор и благајну, он је имао неограничен приступ новцу. Осим тога, водио је и пословне књиге о стању у благајни и трезору па је с циљем прикривања малверзација увијек писао да има новца више него што га је било - рекао је извор близак истрази.

Према ријечима овог извора, нелегалне радње осумњиченог откривене су током ванредне контроле трезора када је утврђен мањак.

Из Полицијске управе Зворник, наводећи  иницијале, потврдили су да су Цвјетиновића пријавили бијељинском Окружном тужилаштву због проневјере новца.

- Осумњиченог С. Ц. осим за проневјере теретимо и за  фалсификовање или уништавање службене исправе. Теретимо га да је током 2014. године из трезора банке у којој је радио у Зворнику незаконито присвојио повјерени новац. Сачињавао је нетачне дневне извјештаје о стању новца у трезору и благајни. У те извјештаје уносио је неистините податке и овјеравао их печатом банке који је дужио - саопштено је из Полицијске управе Зворник.

У Новој банци су истакли да не могу да коментаришу истрагу.

- Осигурани смо од таквих превара тако да банка, а ни клијенти нису оштећени. Више информација не можемо да говоримо јер истрагу спроводи полиција - рекли су у Новој банци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана