Радница пријављена да је присвајала новац за смјештај лица у приједорском дому за старе

ГС
Радница пријављена да је присвајала новац за смјештај лица у приједорском дому за старе

ПРИЈЕДОР – Приједорска полиција поднијела је данас извјештај Окружном јавном тужилаштву у овом граду против Љ.М. из Новог Града, која је осумњичена да је као радница Установе социјалне заштите Дом за стара и болесна лица у Приједору протвправно присвојила 37.612,58 КМ.

Љ. М. је осумњичена да је од новембра 2019. године до фебруара 2021. године, противправно присвојила новац који су корисници услуга Дома, односно њихови сродници, плаћали за смјештај и медицинску његу, а који је требао бити уплаћен на жиро рачун ове Установе.

-Осумњиченa је сачињавала и потписивала дупле рачуне на име кориштења смјештаја и додатних услуга у Дому, тако што је рачуне на којима су наведени само износи смјештаја предавало књиговођи, док је рачуне увећане за додатне трошкове издавало странкама и наплаћивалa, не прилажући их књиговођи, као ни новац уплаћен по основу тих рачуна. Књиговођи такође није пријављивала ни боравак појединих корисника Дома, за које је сачињавала уговоре и наплаћивала мјесечне износе за кориштење смјештаја, додатних услуга и медицинске његе - саопштено је из Полицијске управе Приједор.

Љ. М. осмњичена је да је починила кривично дјело проневјера у стицају са кривичним дјелима, злоупотреба службеног положаја или овлаштења, повреда обавеза вођења трговачких и пословних књига и састављања финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или уништавање и фалсификовање исправе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана