Радница КПЗ Зеница украла пола милиона КМ из синдикалне касе, правдала се породичним проблемима

ГС
Радница КПЗ Зеница украла пола милиона КМ из синдикалне касе, правдала се породичним проблемима

Радница Казнено-поправног завода Зеница и повјереница Синдикалне организације те установе проневјерила је 500.000 КМ заједничке касе.

 Нестао је новац из заједничке касе КПЗ-а Зеница. Ради се о каси радника те институције који су чланови синдиката.

За проневјеру новца сазнало се након што повјереница синдиката није поднијела извјештај, послије чега је директор КПЗ-а Реџо Кахрић позвао своје помоћнике, повјереницу и предсједника синдиката тражећи да му се објасни шта се догађа.

То је посебно било битно због тога што је повјереница у исто вријеме и радник КПЗ-а, па су у опасности били и осуђенички депозити.

На оптужбе је кратко одговорила да има породичних проблема те да новац јесте користила због чега је дошло до недостатка у каси.

Ради се о радници која ускоро стиче услове за пензионисање, па никоме од колега није јасно зашто се одлучила на тај потез који је оштетио заједничку касу радника КПЗ-а.

Радници Казнено-поправног завода Зеница који су чланови синдиката у тој каси штеде новац за пензију.

Одмах је наређено да она буде развлаштена из благајне КПЗ-а те да се оформи комисија која ће провјерити да ли је све у реду када је у питању затворски новац.

Комисија је утврдила да нема проблема, али будући да су затвор и синдикат двије различите правне особе, синдикат развластио повјереницу и она је прошлога петка до 13 сати морала доставити извјештај.

Предсједник синдиката је, како сазнајемо, јавио директору КПЗ-а шта су његова сазнања који је повјереници одмах одузео кључеве од канцеларије те аналитичке картице заједничке касе пребацио у другу касу о чему је направио и извјештај.

Наводно се ради о проневјери више од 500.000 КМ новца који су уплаћивали чланови синдиката, а никоме није јасно како је дошло до злоупотребе.

Радница синдиката наводно има синове који су новац користили у кладионицама, а дала је изјаву да ће до 1. марта продати кућу у Бањој Луци и да ће дуговање на тај начин измирити.

Истрага је, како Кликс сазнаје, већ у току.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана