Радишић побјегао сат и по прије потјернице

Небојша Томашевић
Радишић побјегао сат и по прије потјернице

Бањалука - Власник фирме "Гранд трејд" Миле Радишић напустио је Бањалуку сат и по прије издавања потјернице коју је за њим расписао бањалучки Основни суд због неодласка на издржавање затворске казне.

"Глас Српске" сазнаје да је Радишић прешао гранични прелаз у Градишци 12. марта у 9.45 часова, док је Судска полиција РС налог за његово привођење добила тог дана у 11.15 часова. Радишић ни тада, као ни јуче није био пронађен, а за њим по потјерници трагају све полицијске агенције у БиХ.

Радишић је у новембру 2013. године у бањалучком Окружном суду осуђен на три године затвора због подстрекавања на злоупотребу службеног положаја и манипулација цијенама акција "Медицинске електронике". Овим је буџет РС оштећен  за око 1,1 милион марака. Радишић је раније у телефонском разговору казао "Гласу Српске" да се неће предати док не одговоре на његов захтјев за одгађање извршења пресуде. Према незваничним информацијама, Радишић се највјероватније налази у Београду. У Основном суду Бањалука јуче нису одговорили да ли су или ће расписати међународну потјерницу за Радишићем.

Врховни суд РС у јуну прошле године потврдио је пресуду бањалучког Окружног суда у којој су, осим Радишића, због малверзација у случају "Медицинска електроника" осуђени и његови саучесници Драган Церовац, Никица Бајић и Жељко Каталина. Церовцу је суд изрекао казну од три године и шест мјесеци затвора, Каталини три године, а Бајићу шест мјесеци затвора због манипулација цијенама акција МЕ. Вијеће Врховног суда РС поништило је уговор о купопродаји 2,8 милиона акција "Медицинске електронике" између Радишића и Инвестиционо-развојне банке РС, па су све акције враћене Српској.+++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана