ПУ Бањалука: Током викенда ухапшено 31 лице

СРНА
ПУ Бањалука: Током викенда ухапшено 31 лице

БАЊАЛУКА - Протеклог викенда на подручју Полицијске управе Бањалука ухапшено је 31 лице због почињених кривичних дјела и прекршаја из Закона о производњи и промету опојних дрога и Закона о јавном реду и миру, те расписаних потјерница

Лице чији су иницијали С.С. из Теслића ухапшено је након што је приликом легитимисања у уста убацило ПВЦ провиду врећицу у којој се налазила дрога спид и почело да бјежи.

Код лица С.С. полиција је утврдила присуство 0,32 промила алкохола у организму и дрога "АМП" и "МЕТ", саопштено је из Полицијске управе Бањалука. Ухапшена су и лица чији су иницијали Е.Б. из Словеније, М.Ш. и С.М. из Бањалуке, те М.С. из Гацка код којих је приликом легитимисања пронађена и одузета одређена количина марихуане.

Током акције из области безбједности саобраћаја, полиција је алкотестирала 1.064 учесника у саобраћају, те санкционисала 82 учесника. Због присуства од 0,31 до 0,80 промила алкохола у организму санкционисано је 24 возача, од 0,81 до 1,50 промила 26 возача, а девет возача је ухапшено и задржано до истрежњења због присуства више од 1,50 промила алкохола у организму.

Полиција је контролисала и 34 возача мопеда, мотоцикла и лаких мотоцикала, те издала 10 прекршајних налога због наношења заштитне кациге. Дванаест учесника у саобраћају санкционисано је по другим основама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана