Прва хапшења због убиства Аднана Салчина

Горан Обрадовић
Прва хапшења због убиства Аднана Салчина

Сарајево - Двије особе ухапшене су јуче због сумње да се могу довести у везу са убиством Аднана Салчина, сина ратног команданта Армије БиХ и Општинског штаба територијалне одбране Нови Град - Сарајево Рамиза Салчина.

Овај двадесетшестогодишњак убијен је у понедјељак послијеподне у сарајевском насељу Мојмило. Према незваничним информацијама, ухапшени су Емин Пргуд (25) и Аднан Агановић, обојица из Сарајева.

Пргуд, иначе, ради као аутомеханичер и прије неколико дана сукобио се са Салчином, док је Агановић одраније познат полицији и више пута је хапшен због ношења ватреног оружја без дозволе.

Ухапшени су се јуче налазили на криминалистичкој обради у полицији. Ангажовано је и неколико полицијских тимова који покушавају да на терену дођу до мотива и убице.

Према првим информацијама, сумњало се да је убиство повезано са трговином наркотицима, али први резултати истраге указују на то да су могући мотив неки ранији сукоби.

Салчин је убијен у понедјељак око 16 часова у близини СОС Дјечијег села док се налазио у свом аутомобилу "ланча" италијанских регистарских ознака.

Салчин је био сам у возилу које се зауставило на раскрсници и тада се поред њега зауставио "голф 3" у којем су се налазили нападачи.

Он је највјероватније отворио прозор на аутомобилу и разговарао са нападачем, који је у њега испалио два хица. Салчин је погођен у срце и руку. Није му било спаса. И он је био наоружан, али очигледно није очекивао да би могао бити нападнут па је пиштољ остао поред предњег сједишта његове "ланче".

Послије пуцњаве нападач је побјегао "голфом", а полиција је и јуче интензивно трагала за овим возилом.

Увиђају на мјесту убиства у понедјељак је присуствовао већи број Аднанових пријатеља, међу којима је био и Анес Курбеговић, један од оптужених у предмету "Лутка".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана