Провалнике одало пресвлачење поред пута

Н. Т. Фото: bljesak.info
Провалнике одало пресвлачење поред пута

Мостар - Полиција је ухапсила Б. Е. (41), М. А. (30), Б. Н. (30) и двије жене Џ. Ф. (21) и Т. Ф. (21) због сумње да су починили више провалних крађа на подручју Мостара.

Провалници су откривени током пресвлачења одјеће на проширењу поред пута у мјесту Алексин Хан код Јабланице.

У МУП-у Херцеговачко неретванског кантона су казали да су провалници “запели” у гужви која је настала након саобраћајне несреће у Алексин Хану гдје су двојица рођака из Коњица погинула слетјевши аутомобилом у Неретву.

- Због несреће саобраћај је био блокиран, а провалници то нису знали те су се нашли усред гужве. Након што су чули од других возача да је у близини полиција, они су се возећи “фијат браво” зауставили на једном проширењу и ужурбано пресвлачили. То је било сумњиво другим возачима па су убрзо обавијестили полицију која је стигла и ухапсила их - саопштено је из полиције.

Истакли су да не могу да говоре детаље о овом случаји нити шта су провалници пљачкали док се не заврши истрага.

Извор близак истрази је казао да се сумња да су ове особе радиле у тандему те да су проваљивали у куће и продавнице, али постоји могућност и да су се они спремали да нешто опљачкају.

- Тек након истраге и њиховог испитивања биће познато да ли су и шта опљачкали или су тек кренули у пљачку - казао је извор близак истрази.

Полиција је приликом хапшења претресла провалнике и “фијат браво” у коме су били. Том приликом је  пронађен алат за провале те: поткапе, такозване фантомке, пајсер и сузавац у спреју. Полиција је изузела и “фијат браво” који ће бити накнадно испитан.

У полицији су нагласили да су провалници задржани до одлуке да ли ће за њих тражити притвор или ће бити пуштени да се бране са слободе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана