Пронађено оружје и муниција

Срна
Пронађено оружје и муниција

Бањалука - Полиција је ухапсила мушкарца из Бањалуке чији су иницијали Д.Г. /54/, који је осумњичен за кривично дјело оштећење туђе ствари, а приликом хапшења код њега је пронађен пиштољ и преклопни нож, саопштено је данас из Центра јавне безбједности Бањалука.

Хапшење Д.Г. су у суботу, 28. маја, у бањалучком насељу Лазарево извршили припадници Полицијске станице Бањалука - Лазарево.


Полиција је уз сагласност дежурног тужиоца, а по налогу судије за претходни поступак Основног суда Бањалука, у Његошевој улици извршила претрес куће и помоћних објеката које користи ухапшени.

Приликом претреса пронађене су три аутоматске пушке и 16 оквира за ове пушке, аутоматски пиштољ "шкорпион" са шест оквира, један пиштољ "ЦЗ-99" са три оквира, већа количина разне муниције, више регистарских таблица, печата, докумената и других предмета који се могу довести у везу са кривичним дјелима фалсификовање исправа.

Поред поменутих кривичних дјела, Д.Г. је починио и кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Након криминалистичке обраде Д.Г. је пуштен на слободу, а против њега слиједи извјештај надлежном тужилаштву за почињена кривична дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана