Гајио конопљу у пластенику: У акцији "Плантажа 2022" код Добоја пронађена већа количина дроге, ухапшен мушкарац

Небојша Томашевић
Foto: Уступљена фотографија

ДОБОЈ - Добојска полиција пронашла је у акцији "Плантажа 2022" у мјесту Јоховац код Добоја засад индијске конопље, а одузета је и већа количине дроге, док је Жељко Анушић (55) ухапшен, потврђено је "Гласу Српске"

Полицијска управа Добој саопштила је да су у претресу куће, помоћних објеката, возила и земљишне парцеле које користи ухапшена особа пронађене су и одузете 74 стабљике биљке које својим изгледом асоцирају на индијску конопљу дужине од 190 до 286 центиметра.

-Пронађене су и одузете и четири сасушене биљке које својим изгледом асоцирају на стабљике индијске конопље  укупне дужине по 90 центиметара, четири стаклене тегле у којима  се налазила сасушена биљна материја која својим изгледом асоцира на марихуану укупне тежине од 1.517,1 грам, 1.696 сјеменки  које својим изгледом асоцирају на сјеменке индијске конопље - наводи се у саопштењу.

Конопљу је ухапшени, сазнајемо посадио у пластенику.

Полиција је заплијенила и двије пластичне вреће у којима се налазила сасушена биљна материја која својим изгледом асоцира на марихуану укупне тежине од 608,5 грама,  стаклена тегла у којој се налазило девет ручно прављених цигарета тзв. "џоинт" и три врећице у којима су се налазили уситњени остаци сасушене биљне материје који својим изгледом асоцирају марихуану укупне тежине од 365,2 грама.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој који се изјаснио да наведено има обиљежје кривичног дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана