Пронађена лабораторија за узгој канабиса

J.Са.
Пронађена лабораторија за узгој канабиса

КОЊИЦ - Е. З. (47) из Коњица приведен је и испитан у оквиру полицијске акције „Језеро“ због сумње да је починио кривична дјела недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољено држање оружја или експлозивних материја.

Из Федералне управе полиције саопштили у да су под надзором Кантоналног тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона реализовали акцију „Језеро“ због сумње у извршење наведених кривичних дјела.

- Поступајући по наредби Општинског суда у Коњицу полицијски службеници ФУП-а су извршили претрес имовине Е. З. и том приликом је пронађена импровизована лабораторија за узгој канабиса, 29 биљака канабиса у различитим фазама раста, опрема за узгој, бијела материја која асоцира на амфетамин, три пушке, већа количина муниције, два самострела, мобител, као и други докази који ће се користити у кривичном поступку - наводе из ФУП-а.

Додају да Е. З. сумњиче да је током одређеног временског периода у циљу стицања противправне имовинске користи, дрогу производио, прерађивао, паковао, продавао те стављао у промет дроге на илегалном тржишту ХНК.

- Након завршеног претреса, Е. З. је криминалистички обрађен и испитан на околности које му се стављају на терет, а извјештај о почињеном кривичном дјелу биће достављен Кантоналном тужилаштву ХНК, након спроведених вјештачења – навели су из ФУП-а, те нагласили да су све активности спроведене у сарадњи са полицајцима МУП-а ХНК- Полицијске управе Коњиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана