Пронађена два беживотна тијела у кориту ријеке Пливе

Јасмина Салопек
Foto: ГС

ЈЕЗЕРО - Беживотна тијела Д. П. (19) из Језера и Н. Б. (19) из Шипова пронађена су у кориту ријеке Пливе у мјесту Черказовићи код Језера, сазнаје "Глас Српске".

Како сазнајемо, мајка једног од њих је јутрос полицији пријавила да се њен син није вратио кући након чега је активирана потрага.

Из Полицијске управе Мркоњић Град саопштили су да је нестанак пријављен јутрос око осам часова.

- Полицијској станици Језеро јуче је око 08.15 часова пријављен  нестанак Д. П. из Језера и Н. Б. из Шипова који су се истог дана око 02.30 часова, аутомобилом "голф" упутили из једног кафе бара у Језеру - саопштено је из полиције.

Додају да је аутомобил у којем су се налазили момци пронађен је у јутарњим часовима у кориту Пливе, те да је извучен око 15.30 часова.

- Возило је извучено из корита ријеке Пливе, а у њему су се налазила два беживотна тијела мушког пола. Идентификацијом беживотних тијела утврђено је да се ради о лицима Д. П. из Језера и Н. Б. из Шипова - појаснили су из полиције.

У протрагу за возилом и тијелима страдалих младића били су укључени полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град, као и Јединица жандармерије Мркоњић Град, те САЈ МУП-а Републике Српске и ронилачки тим.

Извор "Гласа Српске" каже да се све десило три километра од кафе-бара "Тропико бар", те да је један од момака био у кафани, док је други накнадно дошао до ње.

- Он се појавио пред крај радног времена, када је планирано затварање кафића. Тражио је једно пиће, али га није добио због краја радног времена. Након тога, њих двојица сјела су заједно у аутомобил и отишли путем који води ка општини Језеро - рекао је извор.

Додаје да је момак који је управљао аутомобилом "голф" у току те ноћи претходно био у још једној кафани у Језеру.

"Глас Српске" незванично сазнаје да су на обали Пливе пронађени трагови кочења и таблица.

Начелница општине Језеро упутила је саучешће породицама настрадалих момака.

- Ово је једна велика туга и трагедија. Сви смо заћутали и занијемили. То су дјеца наше школе и наше црквене парохије. Да се угасе два млада живота је туга за сваки крај - истакла је начелница.

Сахрана настрадалих  биће сутра, као и дан жалости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана