Пронађен ауди коришћен у пљачки

Небојша Томашевић
Пронађен ауди коришћен у пљачки

Бањалука - Полиција је јуче у засеоку Бараји код Горњих Подградаца у близини Градишке пронашла зелени "ауди А6", који је коришћен у пљачки 600.000 марака из блиндираног комбија агенције "Сектор секјурити". За пљачкашима се и даље трага.

Ова пљачка почињена је у уторак када су четворица разбојника користећи аутоматске пушке и ручни бацач ракета "зољу" напали колону од три возила "Сектор секјуритија" на аутопуту Бањалука - Градишка код насеља Церовљани. Тада су претукли радника обезбјеђења Ђурђа Бајића и отели неколико сигурносних кофера са 600.000 КМ. Полиција сумња да се пљачкаши налазе на обронцима Козаре па су блокирани сви путни правци испод ове планине.

Припадници МУП-а, наоружани дугим цијевима, контролишу све, али до закључења овог броја "Гласа Српске" пљачкашима није било ни трага, ни гласа. Извор близак истрази је рекао да се сумња да су разбојници имали највјероватније помагаче, али да ни они нису откривени.

- Неко им је морао рећи када и у ком правцу се преноси новац те колико је људи у обезбјеђењу, као и која је сума у питању. Постоје индиције да су нечим омели ГПС локаторе на блиндираним возилима, а утврђено је да је на средњем блиндираном комбију, из кога су узели новац, пукла гума прије напада. Сумња се да је у питању саботажа, али није искључено да је у гуму можда испаљен хитац из снајпера - казао је извор близак истрази.

Пљачка возила "Сектор секјуритија" изведена је по филмском сценарију. Све се одиграло у близини насеља Церовљани у уторак око 13 часова.

- Када је пукла гума на средњем комбију у колони од три возила "Сектор секјуритија", дошло је до застоја. Тај блиндирани комби и "рено клио" у којима је била наоружана пратња су се зауставили, а треће возило које је било на челу колоне је продужио даље. Убрзо се зачула пуцњава, а испред комбија којем је пукла гума нагло се зауставио "ауди" из кога су истрчала три маскирана нападача са аутоматским пушкама - рекао је извор "Гласа Српске".

Додао је да су нападачи држали на нишану раднике обезбјеђења.

- Расклопили су и ручни бацач ракета "зољу" и захтијевали да им буде предат новац. Радници "Сектор секјуритија" су се побунили, али су нападачи почели да пуцају у ваздух и туку Ђурђа Бајића, којег су извукли из комбија. Потом су схватили да немају куда па су отворили врата блиндираног возила. Пљачкаши су узели неколико кофера са новцем и побјегли - испричао је наш извор.

Радници "Сектор секјуритија" превозили су новац Уникредит банке Бањалука на границу са Хрватском у Градишци. Новац је требало да буде преузет и транспортован у Уникредит банку у Загребу.

Камион за блокаду

Извор близак истрази је испричао да су пљачкаши прије напада на возила агенције "Сектор секјурити" камионом блокирали аутопут Бањалука - Градишка из правца Бањалуке.

- Након што су прошла два блиндирана возила и њихова пратња за њима су кренули пљачкаши у "аудију" и пратили их. Њихови помагачи су камионом блокирали аутопут како би онемогућили да било ко крене за њима док не буде обављен посао - рекао је извор близак истрази.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана