Проглашен дан жалости у Тузли

ГС
Проглашен дан жалости у Тузли

ТУЗЛА - Зијад Лугавић, градоначелник Тузле, донио је одлуку да се четвртак 23. мај прогласи даном жалости на подручју овог града поводом убиства Амеле Чичкушић и њене двоје малољетне дјеце А.Ч. (9) и А.Ч.(2).

"Дан жалости биће обиљежен спуштањем застава на пола копља на згради Градске управе Тузле, као и на зградама јавних предузећа и јавних установа у граду Тузли. У складу с даном жалости, на јавним мјестима неће се одржавати програми јавног, културног и забавног карактера. Такође, неће се емитовати музика у угоститељским и другим јавним објектима", наводи се у саопштењу Града Тузла.

Сви медији са подручја града Тузле обавезују се да своје програмске садржаје прилагоде дану жалости и да се суздрже од емитовања садржаја који би могли нарушити солидарност и саосјећање с породицом и пријатељима трагично страдалих суграђана.

Подсјећамо, истражиоци још склапају коцкице о свирепом убиству Амеле Чичкушић и њених двоје дјеце за које се сумња да их је усмртио супруг, односно отац Мујага који је потом извршио самоубиство.

Иначе, овај гнусан злочин је дубоко потресао Тузлу, али и истражиоце који су тијела жене, дјевојчице старости двије и дјечака од девет година пронашли у понедјељак у стану док су истраживали случај самоубиства мушкарца који је у недјељу навече скочио са зграде.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана