Професор узимао мито и блудничио над студенткињом?

Н. Б.
Професор узимао мито и блудничио над студенткињом?

Сарајево - Против професора на Природно-математичком и Медицинском факултету у Сарајеву Ифрана Шушка и његових посредника Општински суд у Сарајеву потврдио је оптужницу због сумње да су тражили и давали мито за намјештање испита.

На оптуженичку клупу ће Хамдо Алић, Дика Шарић, секретарица на Медицинском факултету Валида Хубић, студент медицине Хасан Бичакчић и његови родитељи Аида и Керим Бичакчић. Они су били посредници између студената и професора.

Шушку терете да је у јуну и јулу 2017. године, док је радио као професор на Природно-математичком факултету Универзитета у Сарајеву, уз посредовање оптуженог Алића од мајке студенткиње захтијевао и добио 1.500 КМ за положен испит из предмета хистологија и ембриологија животиња и човјека. Алић је жени поручио: “Нико не ради џабе, ни ја ни професор”. Наведени новац су оптужени дијелили између себе. Такође, Шушка терете да је над студенткињом Н. Х. починио блудне радње тако што ју је додиривао по тијелу и покушавао да је пољуби.

Шушко, Хубићева и Дико Шарић оптужени су да су омогућили Бичакчићу, иначе студенту Стоматолошког факултету у Сарајеву, да незаконито, тачније, без учења положи анатомију код Шушка. Заузврат су им Бичакчићеви родитељи обећали и дали неколико хиљада марака, саопштено је из Тужилаштва Кантона Сарајево.

Након потврђивања оптужнице, одлуком Општинског суда у Сарајеву оптужени Шушко пуштен је из притвора и изречена му је забрана контактирања и састајања са свједоцима и оптуженима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана