Продужен притвор Зикрији Кркићу

Агенције
Продужен притвор Зикрији Кркићу

Бањалука - Бањалучки Окружни суд донио је рјешење којим је продужен притвор оптуженом Зикрији Кркићу због сумње да је убио Алмира Реџића /48/ и Мухарема Балића /62/, рекла је данас портпарол суда Јелена Марковић-Поповић.

Притвор је продужен до изрицање првостепене пресуде, а најдуже три године од потврђивања оптужнице.

Поповићева је истакла да су мјере притвора одређене уз обавезну контролу оправданости притвора по истеку свака два мјесеца од дана доношења посљедњег рјешења о притвору.

"Задње рјешење о притвору донесено је 29. децембра на сједници вијећа Окружног суда у Бањалуци", прецизирала је Поповићева.

Према њеним ријечима, уколико у наведеном року не буде изречена првостепена пресуда, притвор ће бити укинут и оптужени пуштен на слободу.

Мјере притвора су одређене због опасности од бјекства, те због кривичног дјела за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа казна, а која је посебно тешка, с обзиром на начин извршења или посљедица кривичног дјела.

Четрдесетједногодишњи Зикрија Кркић осумњичен је да је 28. јула прошле године у угоститељском објекту "Сан" у мјесту Трнопоље код Приједора убио Алмира Реџића /48/ и Мухарема Балића /62/.

Кркић се налази у бањалучком затвору Туњице.

Он је припадник вехабијског покрета из Приједора, а приликом хапшења полиција је код њега пронашла предмете који га недвосмислено повезују са двоструким убиством у Трнопољу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана