Прњаворчанину оптужница јер је нелегално омогућавао приступ ТВ серијама

Небојша Томашевић
Прњаворчанину оптужница јер је нелегално омогућавао приступ ТВ серијама

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Александра Слијепчевића (27) из Прњавора која га терети недозвољено коришћење ауторских права.

Оптуженог Тужилаштво терети да је од 2018.  па до 2020. године омогућио приступ садржајима телевизијске и видео продукције, без знања и одобрења носиоца ауторских права на наведени садржај.Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ, навели су из Тужилаштва.

„Глас Српске“ објавио је у августу 2020. године да су полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске одузели од Слијепчевића већи број предмета због сумње да је починио кривично дјело недозвољено кориштење ауторских права, чиме је оштетио “Јунајтед медија групу” за неколико десетина хиљада евра.

Приликом претреса објеката које користи Слијепчевић, а који је извршен према налогу Суда БиХ, а уз координацију Тужилаштва БиХ, пронађени су и одузети предмети који се могу довести у везу са наведеним кривичним дјелом, односно већи број рачунара, преносних рачунара, УСБ меморијских дискова, мобилних телефона, СИМ картица.

МУП Српске саопштио је да је ово кривично дјело је извршено од јула 2018. године до данас, а осумњичени се на интернету представља као “Alex.S995” и користи мејл адресу [email protected].

Као власник и администратор странице alextvonline.at.ua и неколико профила на друштвеној мрежи “Фејсбук”, Слијепчевић је омогућио приступ садржајима тв серија “Убице мог оца”, “Конак код Химлије”, “Жигосани у рекету”, “На граници”, “Кад сусједи полуде”, “Ујка - нови хоризонти”, заштићених ауторским правима.

А.С. је омогућавао приступ наведеним садржајима посредством интернета, те на тај начин извршењем наведеног кривичног дјела причинио штету за које је оштећена “Јунајтед медија група”.

Против осумњиченог ће Тужилаштву БиХ је тада поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Претрес објеката које је користио овај Прњаворчанин извршен је оквиру реализације оперативне акције “Плагијат 2020” која је усмјерена на спречавање кривичних дјела недозвољено кориштење ауторских права.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана