Притворен Бањалучанин осумњичен за дјечију порнографију

Небојша Томашевић
Притворен Бањалучанин осумњичен за дјечију порнографију

БАЊАЛУКА – Судија за претходни поступак Основног суда у Бијељини одредио је једномјесечни притвор за Ж.К. из Бањалуке који је ухапшен у наставку акције „Карика 2022“ због дјечије порнографије.

Суд је саопштио да му је притвор одређен због бојазни од понављања кривичног дјела и утицаја на доказе, свједоке, саучеснике или прикриваче.

Осумњиченом Ж.К.  се на терет ставља искориштавање компјутерске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дјела сексуалног злостављања или искориштавања дјетета, те искориштавање дјеце за порнографију и упознавање дјеце са порнографијом.

Сазнајемо осумњичени је као и раније ухапшени у овој акцији, дјецу вребао преко друштвених мрежа, слао им порнографске садржаје те се дописивао са њима.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске рекли су да је Ж.К. ухапшен 29. јануара због сумње да је починио више кривичних дјела.

- Током акције претресени су објекти које користи осумњичени и  пронађени су  и одузети мобилни телефон, СИМ и меморијске картице као и други предмети који се доводе у везу са извршењем кривичних дјела- саопштено је из МУП-а РС

У акцији „Карика“ прије пет дана због истих кривичних дјела били су ухапшени Ени Ђукић, Младен Ђокић, Слободан Штукељић, Кадир Кајтезовић, Милисав Павловић и Перо Голић. Основни суд у Бијељини одбио је приједлог  да  им одреди притвор, на шта је бијељинско Окружно тужилаштво уложило жалбу. Према незваничним информацијама шесторку полиција сумњичи да су путем друштвених мрежа врбовали дјецу којима су слали порнографске садржаје,  а у неколико наврат покушали су да састанке са дјецом. Тражили су од дјеце да им шаљу фотографије на којима су без одјеће. Претпоставља се да су то чинили ради задовољавања својих полних страсти. Осумњичени жртве вребали на интернету између осталог и на Фејсбуку, а дјецу су порнографске фотографије и видео слали путем месинџера, вибера и других апликација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана