Притвор за ухапшене у акцији »Маска«

Срна
Притвор за ухапшене у акцији »Маска«

Сарајево - Суд БиХ одредио је притвор и мјере забране за ухапшене у акцији "Маска" који су осумњичени за кријумчарење дроге и цигарета.

У оквиру првог предмета који се односи на трговину дрогом, једномјесечни притвор одређен је за Сулејмана Беришу и Мерсудина Мешковића, полицијске службенике МУП Републике Српске, те за Ранка Вучинића и Мирка Атељевића из Требиња, речено је данас у Суду БиХ.

Притвор је предложен због опасности да би осумњичени боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе или вршити утицај на свједоке или саучеснике.

За Сашу Пешића из Требиња и Остоју Радишковића, полицијског службеника МУП РС, одређене су мјере забране напуштања боравишта и забране путовања, забране кориштења личне карте за прелазак преко границе, те обавеза јављања надлежном полицијском органу једном седмично, а осумњиченом Радишковићу и забрана обављања службене дјелатности.

Осумњиченима се ставља на терет да су починили кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама, а Пешић и Радишковић осумњичени су и за договор ради чињења кривичног дјела.

У оквиру другог предмета који се односи на кријумчарење цигарета, Суд је прихватио приједлог тужиоца за одређивање једномјесечног притвора за осумњичене Славка Столицу, Мирослава Стајића и Радета Вујовића.

Суд БиХ за Горана Шкрбу и Дејана Лисова одредио је мјеру забране напуштања боравишта и забране путовања, забране кориштења личне карте за прелазак преко границе, те обавезу јављања надлежном полицијском органу једном седмично.

Прије два дана на подручју Бањалуке и Требиња ухапшено је 17 лица у оквиру два предмета који се односе на кријумчарење опојних дрога и кријумчарење цигарета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана