Притвор за Тузлака који је тражио новац за лажне информације о несталима

Ј.С.
Притвор за Тузлака који је тражио новац за лажне информације о несталима

ДОБОЈ- Основни суд у Добоју одредио је једномјесечни притвор за Асима Аличковића (56) из Тузле због сумње да је породицама бораца из Републике Српске несталих на возућком ратишту лажно обећавало да ће открити мјеста гдје се налазе њихови посмртни остаци, саопштило је добојско Окружно тужилаштво наводећи иницијале осумњиченог.

У саопштењу се наводи да је осумњичени од 1. јула до 5. новембра прошле године телефоном звао чланове породица бораца који су нестали на локалитету Озрена, те им се лажно представљао као медицински радник који има информације о мјесту на којем се налазе посмртни остаци.

Ово лице је лажно обећавало да ће те информације открити ако му, заузврат, буде исплаћена одговарајућа новчана накнада, а од породице једног несталог борца је и узело одређени износ новца.

Незванично, за информацију је тражио 1.000 евра, а од једне породице је и узео новац.

Тужилац је предложио притвор с обзиром на то да је осумњичени избјегавао кривични поступак и да је ухапшен на основу расписане потраге, те због бојазни да ће боравком на слободи поновити кривично дјело, будући да је вишеструки повратник у извршењу разних кривичних дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана