Притвор Бањалучанину осумњиченом за разбојништво, други пуштен на слободу

Небојша Томашевић
Притвор Бањалучанину осумњиченом за разбојништво, други пуштен на слободу

БАЊАЛУКА - Судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Бориславу Доцићу (34) из Бањалуке којег сумњиче за два разбојништва, потврђено је "Гласу Српске".

Притвор му је одређен на приједлог бањалучког Окружног тужилаштва које је ту мјеру тражило због бојазни од понављања кривичног дјела.

Како је саопштило тужилаштво, терете га да је пријетећи ножем 22. јануара и 28. априла опљачкао маркет и спортску кладионицу те отео око 700 КМ. Терете га и да је 26. априла покушао да опљачка спортску кладионицу.

Доцића су у Казнено поправни завод у Бањалуци спровели припадници судске полиције Републике Српске бањалучког Окружног центра

Овај осумњичени је ухапшен у акцији Полицијске управе Бањалука под називом "Блејд", а  у којој је пао и Стефан М. кога полиција терети да је у марту и априлу опљачкао двије бензинске пумпе те од радника отео 2.600 КМ. 

Осумњичени Стефан М. је након испитивања у тужилаштву пуштен је на слободу. Како је саопштено из Тужилаштва, наводећи иницијале, нису постојали законски услови за предлагање притвора поменутом осумњиченом.

Према незваничним информацијама, поменути двојац је у пљачкашке походе ишао одвојено, а "модус операнди" им је био скоро идентичан. Обојица су користили маске преко лица и ножеве. Према ријечима извора блиског истрази, обојица су откривени оперативним радом на терену захваљујући и помоћи грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана