Пријетећи пиштољем опљачкао трговину, подигнута оптужница против Приганице

ГС
Пријетећи пиштољем опљачкао трговину, подигнута оптужница против Приганице

ЗАВИДОВИЋИ - Кантонално тужилаштво Зеничко-добојског кантона подигло је оптужницу против Хариса Приганице, јер је пријетећи пиштољем опљачкао трговину.

Како се наводи у оптужници, он је 14. децембра прошле године, око 17.20, у Завидовићима, обучен у жуту јакну са црном капуљачом на глави и са пиштољем у руци, ушао у трговину власника Д.Н. у Улици Гази Хусрев-бега.

"Потом је пришао благајни за којом се налазила радница А.Е. и усмјерио пиштољ у њеном правцу те јој се повишеним тоном обратио ријечима: "Брзо, брзо", показујући јој на новац у каси. Када је А.Е., у страху за свој живот, отворила ладицу касе и из исте извадила пластичну посуду у којој се налазио комплетан дневни пазар од око 550 КМ, предала му га је", истиче се у оптужници.

Даље стоји да је он новац истресао у кесу, а потом се удаљио у правцу оближње спортске дворане, оштетивши на тај начин Д.Н. за горенаведени новчани износ.

"Употребом оружја и пријетњом да ће директно напасти живот другога одузео је туђу покретнину с циљем да себи прибави противправну имовинску корист и тиме је починио кривично дјело разбојништво", закључује се у оптужници Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона,преносе Независне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана