Пријетећи oружјем украли 1.000 КМ

Горан Обрадовић
Пријетећи oружјем украли 1.000 КМ

Лакташи - Полиција трага за тројицом разбојника који су у ноћи између понедјељка и уторка опљачкали бензинску пумпу "Нис петрол" у Трну код Лакташа и однијели око 1.000 марака.

Према незваничним информацијама ријеч је о групи разбојника који су опљачкали више бензинских пумпи на подручју бањалучке регије.

Извор близак истрази испричао је да су тројица разбојника у уторак око 3.30 часова упали на бензинску пумпу, а један је имао пушку "кратеж", а друга двојица бајонете.

- Чим су ушли у објекат одмах су запријетили радници која је ту радила, те узели око хиљаду марака пазара и побјегли у непознатом правцу - рекао је наш извор.

Он је појаснио да се на објекту пумпе као и унутрашњости налазе безбједносне камере које су снимиле цијели ток пљачке, а полиција је изузела те снимке и послала их на вјештачење.

- Разбојници су до пумпе дошли пјешке, а претпоставља се да су у близини сакрили аутомобил. Након што су узели новац побјегли су иза пумпе и није познато да ли их је тамо чекао аутомобил којим су побјегли - испричао је поменути извор.

Према његовим ријечима на сличан начин опљачкане су још двије бензинске пумпе које се налазе у близини поменуте пумпе.

- Полиција сумња да је ријеч о истој групи разбојника који су већ једном опљачкали "Нис петрол" пумпу која се налази преко пута оне која је у уторак опљачкана, као и "Сан оил" пумпе, која је удаљена око 300 метара - истакао је наш извор.

Тада, 27. августа ове године, опљачкана је поменута пумпа која се налази преко пута пумпе која је била мета лопова у уторак ујутру.

И то разбојништво починила су тројица пљачкаша. Они су око три часа ујутро упали у објекат пумпе и од радника отели око 2.000 марака пазара и побјегли у непознатом правцу. Према незваничним информацијама један од разбојника повриједио је радницу, а и тада су камере такође снимиле ток пљачке. Али разбојници нису пронађени.

Највјероватније иста група разбојника опљачкала је 27. јула и бензинску пумпу "Сан оил" која је удаљена око 300 метара од објеката "Нис петрола". Тада су тројица маскираних и наоружаних разбојника упали у објекат пуме и однијели око 700 марака пазара и један од њих је ударио и повриједио радницу.

Тројица разбојника су на сличан начин почеком јуна опљачкали и раднике бензинске пумпе "Нешковић" у улици Крајишких бригада у Бањалуци и од радника отели око 35.000 марака. Разбојници су "голфом 4" пресрели аутомобил у којим су радници поменуте пумпе носили пазар и пријетећи оружјем отели им новац.

Цигарете

Тројица лопова су у ноћи између 7. и 8. августа провалили у објекат бензинске пумпе "Нешковић" у бањалучком насељу Лазарево.

Лопови су тада током ноћи обили пумпу и украли цигарете и другу робу вриједну више од 20.000 марака. Током бијега изгубили су одређену количину цигарета.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана