Пријетећи да ће повриједити бебу жени отели новац

Небојша Томашевић
Пријетећи да ће повриједити бебу жени отели новац

Модрича - Полиција је ухапсила Ј. К. и Г. Н. са подручја Вукосавља због сумње да су опљачкали кућу П. Ф. у Модричи пријетећи да ће повриједити њену бебу.

Полицијска управа Добој саопштила је да је разбојништво почињено у понедјељак око 10.30 часова, а разбојници су ухапшени у 20.40 часова. Незванично сазнајемо да се осумњичени и жртва познају и да су они код ње дошли у госте.

- У вријеме када су разбојници ушли у кућу жена је била сама са бебом. Њен супруг није био ту. С обзиром на то да обојицу нападача познаје, она их је пустила да уђу у кућу не слутећи шта ће се догодити - казао је извор близак истрази и додао да су разбојници по уласку у кућу напали жену.

Према ријечима овог извора, они су јој запријетили да ће јој тешко повриједити бебу ако им не да новац.

- Жена од страха није могла ништа да учини па су нападачи узели одређену количину новца. Након што су је опљачкали разбојници су побјегли, а жена је позвала полицију и рекла о коме је ријеч, тако да су они брзо пронађени - казао је извор близак истрази.

У Полицијској управи (ПУ) Добој рекли су да не могу да откривају детаље овог случаја, јер истрага траје.

- Против Ј. К. и Г. Н. ће Окружном јавном тужилаштву Добој бити достављен извјештај за разбојништво - рекли су у ПУ Добој.

Према непотврђеним информацијама, полиција провјерава све околности ове пљачке и могуће мотиве с обзиром на то да се жртва и пљачкаши познају.

Сличан случај пљачке на подручју добојске регије забиљежен је у августу када су непознати разбојници око поноћи упали у кућу Р. Омеровића у мјесту Густи Теслић.

Они су упали у кућу у ноћи између 18. и 19. августа док су Омеровић и његова супруга били у дубоком сну. Пробудили су их јаки ударци у главу. Један од разбојника је пуцао у зид спаваће собе, али на срећу метак никога није ранио. Супружници су доживјели огроман шок, а разбојници су побјегли када нису ништа пронашли.

Разбојништва

Према подацима полиције Републике Српске за првих шест мјесеци ове године почињено је 41 разбојништво, што је за око 30 одсто мање него у истом периоду лани.

У поменутом периоду ове године на подручју које покрива Полицијска управа Добој забиљежена су три разбојништва, а

највише их је почињено на подручју Бањалуке и то 14.

Према изјавама оштећених, током 41 разбојништва пљачкаши су отели 131.050 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана