Приједорчанин изручен САД

nezavisne.com
Приједорчанин изручен САД

Боулинг Грин - Приједорчанин Иван Видаковић (35) изручен је САД, гдје би требало да му суде за смрт Кети Луис (45), која је погинула у несрећи коју је Видаковић, под утицајем алкохола, скривио.

Несрећа се десила у Боулинг Грину, новембра 2001. године, а Видаковић је искористио пропуст полиције и на запрепаштење родбине погинуле, побјегао. Видаковић се затим вратио у Приједор и у међувремену засновао породицу, не слутећи да би једног дана због потјернице из САД могао бити ухапшен.

Окружни суд у Кентакију је у априлу 2002. године потврдио оптужницу против Видаковића, а како се није појавио на саслушању, Интерпол у Вашингтону је неколико дана касније расписао међународну потјерницу за бх. држављанином. Оптужница Видаковића терети за тешка кривична дјела, убиство и вожњу у пијаном стању.

Како су "Независне" раније писале, Видаковић  је ухапшен прије четири године током пословног пута у Хрватску, управо на основу потјернице коју су расписале САД. Све ове године се борио против изручења.

Крис Кохрон, окружни тужилац Ворен Каунтија, потврдио је вијест да се Видаковић налази у америчком затвору.

"Разговарао сам и са сестром Кети Луис, која још не може да вјерује да смо успјели да га вратимо у САД, гдје ће одговарати за смрт њене сестре. Заправо, рекла је да неће вјеровати све док га не види у судници", рекао је Кохрон.

Иначе, на интернет страницама полиције државе Кентаки фотографија овог Приједорчанина, као и његов пуни идентитет били су заведени под ознаком "један од најтраженијих бјегунаца".

Видаковић би требао да се данас појави пред судијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана