Приједлог притвора за двојицу осумњичених у предмету „Кум“

СРНА
Приједлог притвора за двојицу осумњичених у предмету „Кум“

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ упутило је Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за полицајца Граничне полиције БиХ Александра Матовића и за Предрага Петковића због организованог криминала повезаног са недозвољеним међународним прометом веће количине дроге и њеном дистрибуцијом.

Осумњичени су ухапшени у акцији "Кум" коју су према налогу тужиоца спровели припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске и МУП-а Кантона Сарајево на подручју Сарајева, Фоче и Градишке, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Притвор је предложен због опасности да би осумњичени боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе, те утицати на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето, а за осумњиченог Петковића и због опасности од бјекства.

Осумњичени су под истрагом због кривичних дјела организованог криминала повезаних са недозвољеним међународним прометом веће количине дроге и њеном дистрибуцијом на илегалном нарко-тржишту.

Матовић је осумњичен и за коруптивно кривично дјело, односно злоупотребу капацитета Граничне полиције БиХ ради пружања помоћи криминогеним особама, издавањем неистинитих потврда о преласку границе и на друге начине.

Један од осумњичених у овом предмету лоциран је у Данској, те ће при повратку у БиХ у наредним данима бити преузет на аеродрому Сарајево и предат поступајућем тужиоцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана