Пријебљези код Српца: Повријеђена тројица граничних полицајаца

Милан Вујић
Пријебљези код Српца: Повријеђена тројица граничних полицајаца

Србац - Гранични полицајци Боро Марјановић (43) и Сабахудин Џенан (41) из Жепча повријеђени су теже, а њихов колега Босиљко Кајић (40) лакше када се "пежо 406", у којем су били, сударио са камионом "фап" на путу Србац - Нова Топола код насеља Пријебљези код Српца.

Од силине удара камион се преврнуо на бок, а возач Саво Кекеровић (54) из Градишке није повријеђен. Из Центра јавне безбједности Бањалука саопштено је да се несрећа догодила у недјељу око 18.15 часова.

Повријеђени Марјановић и Џенан превезени су у Дом здравља Србац, а затим у градишку Општу болницу, гдје су задржани на лијечењу.

У полицији нису могли говорити о околностима под којима се догодила несрећа као ни о њеним узроцима.

Према незваничним информацијама, "пежо 406" возио је Босиљко Кајић, а до несреће је дошло када је покушао да претекне камион "фап" иза којег се кретао.

Извор близак истрази рекао је да су се оба возила кретала из правца Српца према Новој Тополи.

- Камион је у мјесту Пријебљези недалеко од старачког дома покушао да скрене улијево у тренутку када га је возач "пежоа 406" претицао па је дошло до директног судара. Од силине удара камион се преврнуо на средину пута. "Пежо" је згужван и уништен, а велика штета је причињена и на камиону - рекао је овај извор.

Очевици су испричали да је на мјесту несреће био стравичан призор и да је права срећа да нико није погинуо.

- "Пежо" се кретао брзо и кренуо је да претиче камион који је у том тренутку започео скретање. Нисам видио да ли је раније упалио жмигавац. "Пежо" је великом силином ударио десном страном у предњи лијеви дио камиона, ближе средини, и преврнуо га - рекао је један од очевидаца несреће који није желио да се представи.

Увиђај ове несреће обавили су припадници Полицијске станице Градишка. Током увиђаја саобраћај је био обустављен и преусмјерен заобилазним путем Црнаја - Ножичко - Пријебљези.

У полицији су истакли да не могу саопштити шта је узрок несреће док не буде завршена истрага и вјештачење трагова.

Повреде

Повријеђени Боро Марјановић и Сабахудин Џенан смјештени су на Одјељење ортопедије у болници у Градишци.

У овој болници су, наводећи њихове иницијале, рекли да је њихово здравствено стање за сада стабилно.

- Оба пацијента су задобила веома тешке повреде. Пацијент Б. М. има повреду врата, лијеве шаке која ће бити оперисана и нагњечење грудног коша. Пацијент С. Џ. има преломљен кук, нагњечење грудног коша и нагњечење лијеве подлактице. Његова медицинска обрада је још у току, а након комплетирања налаза биће донесена одлука о даљем лијечењу - рекао је љекар на Одјељењу ортопедије Рајко Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана