Преварио Техносинт за 230.000 марака

Горан Обрадовић
Преварио Техносинт за 230.000 марака

Бањалука - Против Есада Хаџиабдића (69) из Бањалуке полиција је поднијела извјештај Окружном тужилаштву Бањалука због сумње да је приликом продаје земљишта у бањалучком насељу Старчевица преварио власника фирме "Техносинт" Јована Тодоровића за 230.000 марака.

Хаџиабдић је осумњичен да је 2. маја приликом закључења уговора о купопродаји некретнина са Тодоровићем, нотару приложио фалсификовану пуномоћ својих брата и три сестре који су сувласници земље.

Извор близак истрази испричао је да је Хаџиабдић тада фалсификовао потписе покојног брата Неџада Хаџиабдића и сестара Расеме Јамак, Мехриџане Беговић и Сахтене Цого.

- Он је помоћу фалсификоване пуномоћи навео Тодоровића да с њим закључи уговор о купопродаји и да на његов рачун уплати 1.150.000 марака - истакао је наш извор.

Појаснио је да када су сувласници земље сазнали да је Хаџиабдић склопио уговор користећи њихове фалсификоване потписе, покренули су парнични поступак пред Основним судом у Бањалуци за утврђивање ништавости уговора.

Послије овога Тодоровић је сувласницима исплатио још 230.000 марака, за колико му је нанесена штета.

Против Есада Хаџиабдића полиција је и крајем марта прошле године поднијела извјештај због сумње да је за 600.000 марака оштетио своје сестре и дјецу покојног брата.

 

Опширније о овој теми прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана