Преварили болесног човјека

Небојша Томашевић
Преварили болесног човјека

Источно Сарајево - Против Дражена Зимоње и Борислава М., који су осумњичени да су преварили пословно неспособног А.М. (49) и распродали његову имовину, полиција из Источног Сарајева поднијела је извјештај тужилаштву.

Према незваничним информацијама, они су продали имовину А.М. и имовину коју је имао као сувласник за 398.000 марака. Од тога су његовом рођаку Т.М., који је био сувласник дијела имовине, дали 150.000 марака, док А.М. нису дали ни марку. Од преосталог износа Зимоња је присвојио 110.000, а Борислав М. 130.000 марака.

Зимоња и Борислав М. се терете да су превару починили током 2012. и 2013. године. Зимоња је био старатељ А.М., који је психички болесник, али није имао право располагања његовом имовином.

Извор близак истрази је рекао да је прво Борислав М. код нотара са оштећеним А.М. сачинио пуномоћ о заступању продаје сувласничког дијела некретнина, које је дијелио са рођаком Т.М. као и уговоре о продаји. Након тога, у договору са Зимоњом, поменуте некретнине су продали. Дио некретнина су продали физичкој особи за 8.000 марака, а други дио једном предузећу за 390.000 марака.

Из ЦЈБ Источно Сарајево, наводећи иницијале осумњичених, саопштено је да су они искористили пословну неспособност А.М., те да нису имали право располагања његовом имовином.

- Постоји сумња да је дио некретнина А.М. продат за 8.000 марака, а други дио једном предузећу за 390.000 марака. Након тога, наведени износ уплаћен је у фебруару 2013. године на рачун Б.М., а истог дана на рачун Д.З. пребачено је 110.000 марака. Такође је на рачун Т. М. пребачено 150.000 марака - саопштено је из полиције.

У полицији су истакли да о поменутој купопродаји никада није обавијештен Центар за социјални рад Источна Илиџа, који води бригу о оштећеном.

- Не постоји евидентирана финансијска трансакција о преносу поменутог новца на рачун А.М. који је власник имовине - казали су у ЦЈБ Источно Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана