Мајку болесне дјевојке ојадио за 5.500 КМ

Н. Т.
Мајку болесне дјевојке ојадио за 5.500 КМ

ТЕСЛИЋ - Зоран Ристикић (56) из Теслића, одраније познат по преварама, поново је дошао под лупу полиције која га сада сумњичи да је на основу лажних обећања од жене из Дервенте узео 5.500 КМ како би јој помогао у добијању ратне одштете за болесно дијете, потврђено је “Гласу Српске”.

Истрага је овај пут против њега покренута након што га је пријавила мајка дјевојке којој је оштећен слух у рату и која од тада има бројне здравствене проблеме.

- Жена је посредством Ристикића покушала да оствари одређена права за кћерку. Он је обећао да ће јој помоћи да добије ратну одштету за повреде дјетета. Слагао јој је да је заступник свих лица која су оштећена у рату или на раду. Преварант је од ње током године у више наврата тражио новац за одређену документацију као и неке друге трошкове које је, наводно, имао током процеса остваривања права за њену кћерку - казао је извор “Гласа Српске”.

Према његовим ријечима, преварена жена му је током прошле године па до дана пријављивања исплатила 5.500 КМ, а никаква права није остварила.

- Посумњала је да је преварена и распитала се о Ристикићу код других људи и открила да је ријеч о преваранту па је случај пријавила полицији - казао је наш извор.

Из Полицијске управе Добој, наводећи иницијале, саопштили су да су против Ристикића покренули истрагу.

- Случај је полицији у Дервенти пријавила оштећена особа која је рекла да сумња да је преварио З. Р. који јој се представио као заступник права свих физичких лица, како у земљи, тако и у иностранству. Оштећена је навела да се са осумњиченим договорила да је заступа у предмету потраживања ратне одштете за цивилну жртву рата и да му је за то платила већи износ новца. У току је истрага о овом случају - саопштено је из ПУ Добој.

Ристикић је познат по преварама, а лани је пријављен добојском Окружном тужилаштву због сумње да је на превару, лажним обећањима, од суграђанке узео око 30.000 КМ. Тада је својој жртви обећавао да ће јој “средити” да добије одређену надокнаду за повреду коју је задобила на раду у иностранству. Овај преварант је и раније на сличан начин варао грађане добојске регије, а приликом неких превара се представљао као адвокат.

Афера “Ирак”

Зоран Ристикић је током 2011. године сумњичен да је преварио 17 радника из Теслића које је одвео у Ирак да раде. Они за рад нису добили никакву надокнаду, а према њиховим ријечима, на послу су преживјели праву тортуру. Послодавци су им одузели документа и држали их заробљене у граду Ербилу, а живјели су и радили у веома тешким условима. По повратку из Ирака неколико радника је поднијело кривичну пријаву против Ристикића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана