Претукао супругу и пријетио јој пиштољем

Невена Бунић
Претукао супругу и пријетио јој пиштољем

Фоча - Полиција је испитала П. М. (61) због сумње да је претукао супругу, а потом јој гасним пиштољем пријетио да ће је убити у њиховој кући у Фочи.

Све се десило у сриједу када се Фочанин посвађао са супругом, а потом и насрнуо на њу.

- Више пута је ударио несрећну жену у главу и тијело, а послије тога је узео гасни пиштољ и уперио га према супрузи. Говорио јој да ће је убити. Она је мислила да јој пријети правим оружјем па се јако препала. Некако је успјела да побјегне из куће - рекао је извор близак истрази.

Престрављена Фочанка је успјела да дође у полицијску станицу и све исприча инспекторима. Органи гоњења су убрзо испитали насилника, након чега је пуштен да се брани са слободе.

Претучена жена је збринута у Дому здравља у Фочи. Задобила је лакше повреде, а послије санирања повреда отишла је код своје родбине, далеко од супруга. 

У Полицијској управи Фоча рекли су да ће против насилника бити поднесен извјештај Окружном тужилаштву у Требињу због насиља у породици или породичној заједници, као и због недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја.

Пријетње смрћу у породици десиле су се и у Босанској Крупи  гђе је тамошња полиција ухапсила Е. Х. (40) због сумње да је родитељима С. Х. (66) и К. Х. (62) пријетио да ће их убити.

Након пријетњи, престрављени родитељи су позвали полицију, којима су испричали да дуго имају проблема са сином. Према незваничним информацијама, четредесетогодишњак је био пијан у тренутку када је насрнуо на оца и мајку, а наводно је насилан када попије. У полицији су рекли да су га саслушали.

- Радимо на утврђивању свих околности у овом случају. Ухапшени је осумњичен за угрожавање безбједности - навели су у МУП-у Унско-санског кантона.

Након испитивања, Е. Х. је пуштен да се брани са слободе.

Калашњиков

На основу наредбе Основног суда у Фочи полиција је претресла кућу и викендицу П. М. у насељу Шуби, пошто им је претучена жена пријавила да њен супруг посједује оружје.

- Пронађена је и одузета аутоматска пушка калашњиков и   разна муниција, док је приликом претреса куће у Фочи П. М. добровољно предао гасни пиштољ и муницију за ово оружје - рекли су у Полицијској управи Фоча.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана