Претреси на 13 локација у оквиру међународне акције "ДМ"

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- На укупно 13 локација на територији БиХ, односно у Кантону Сарајеву, Унско-санском кантону и Републици Српској у току су претреси имовине и лица осумњичених да су припадници међународне групе за организовани криминал која дуже дјелује у западној Европи, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Претреси лица врше се због постојања основа сумње да су извршила кривична дјела организовани криминал, неовлаштени промет дроге и неовлаштени промет оружја и војне опреме, те производиа двојне намјене.

Међународну акцију кодног назива "ДМ" спроводе припадници Федералне управе полиције, уз асистенцију полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Активности се реализују под надзором Тужилаштва БиХ, на основу наредби Суда БиХ, у сарадњи са Европолом, у више европских држава - Хрватској, Словенији , Њемачкој, Холандији, Белгији и другим земљама чланицама ЕУ.

"У интересу истраге и међународне операције која се истовремено реализује у више земаља, у овом тренутку Тужилаштво не може давати више информација за медије", наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана