Предложене мјере забране за ухапшене у акцији Казанова

Aгенције
Предложене мјере забране за ухапшене у акцији Казанова

Сарајево - Тужилаштво БиХ предложило је Суду БиХ одређивање мјера забране за ухапшене у акцији SIPA-е кодног назива "Казанова", која су осумњичена за организовани криминал у вези са неовлаштеним прометом дрога.

Из Тужилаштва БиХ саопштено је да су припадници SIPA-е јуче на подручју Мостара, Требиња, Невесиња и Јабланице лишили слободе лица чији су иницијали Ђ.Т, Д.Ш, С.К, Е.Б, Е.К, В.С, Р.П, Д.Д. и Ш.Ћ, те претресли објекте на десет локација, након чега су их у законском року предали Тужилаштву БиХ.

Ова лица осумњичена су да су постала чланови криминалне групе која је организована ради набавке, пребацивања хероина и марихуане на подручју БиХ и Хрватске.

Према прикупљеним доказима, ова група је, ради прибављања противправне имовинске користи, континуирано од априла 2013. године до марта 2014. године вршила неовлаштени промет опојних дрога из Црне Горе у БиХ и Хрватску.

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац је предложио одређивање мјера забране путовања у иностранство, издавања путне исправе БиХ и предаје путних исправа БиХ ако их посједују, забране кориштења личне карте за прелазак границе БиХ, забране састајања са другим осумњиченим лицима у предмету, као и јављање у надлежну полицијску станицу једном седмично.

Приједлог за одређивање мјера забране упућен је Суду БиХ, а Тужилаштво БиХ наставља истрагу у овом предмету с циљем подизања оптужнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана