Предложен притвор за три лица ухапшена у акцији "Мет"

Г.С.
Предложен притвор за три лица ухапшена у акцији "Мет"

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву предложило је притвор за лица чији су иницијали М.М, А.Б. и Д.А. ухапшене у акцији "Мет" под сумњом да су куповала и продавала дроге.

- Притвор је предложен због постојања опасности да ће боравком на слободи утицати на свједоке, уништити, сакрити, измијенити доказе или трагове важне за кривични поступак, поновити извршење истог кривичног дјела или да ће учинити друго кривично дјело - саопштено је из Окружног јавног тужилаштва.

Приједлог за одређивање притвора осумњиченима за кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога поднесен је Окружном суду у Источном Сарајеву.

Ова лица су осумњичена да су од августа прошле до фебруара ове године на подручју Источног Сарајева куповала и продавала дрогу.

Лица М.М. и А.Б. су осумњичена да су ради продаје куповала марихуану и спид од лица А.Ј, А.К, А.С, те других њима познатих лица и држали у стану који су користили у општини Источна Илиџа.

Дрогу су телефоном и СМС порукама нудили на продају и продавали лицима Е.С, П.Ђ, В.Д, Т.Д, А.Ђ, Н.Н. као и Д.А. који је набављао дрогу од М.М. и А.Б. ради даље продаје.

Он је потом са другим купцима, међу којима је Д.Р, договарао количину, цијену, начин и мјесто продаје дроге путем телефонских разговора и СМС порука, те је продавао за њему познат новчани износ.

Осам лица ухапшено је у уторак, 7. фебруара, због сумње на производњу и продају дроге у оквиру акције "Мет" коју су спровели припадници Полицијске управе Источно Сарајево у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Претреси су извршени на шест локација на подручју Источне Илиџе и Пала, као и на подручју Кантона Сарајево, гдје су учествовали припадници МУП-а Кантона Сарајево.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана