Предложен притвор за Алмира Крњића

Срна
Предложен притвор за Алмира Крњића

Сарајево - Тужилаштво БиХ предложило је притвор за Алмира Крњића, осумњиченог да је припадник организоване криминалне групе која је кријумчарила оружје и муницију из БиХ према Словенији и земљама ЕУ ради продаје на илегалном тржишту наоружања и коришћења у извршењу кривичних дјела.

Крњић је идентификован као један од организатора илегалног транспорта и кријумчарења наоружања, након чега је ухапшен, а под истрагом је због кривичног дјела организованог криминала и неовлашћеног промета оружјем, војном опремом и производима двојне намјене.

За осумњиченим су полицијске и безбједносне агенције трагале више дана након што је полиција Словеније зауставила и открила специјално преправљено возило регистарских ознака БиХ које је коришћено за кријумчарење око 20 аутоматских пушака, муниције и опреме.

Након што је остварена међународна сарадња, спроведене су активности и претреси на више локација у БиХ, с циљем откривања и идентификовања свих лица укључених у организовану криминалну групу, која је набављала и кријумчарила наоружање из БиХ према Словенији и даље према земљама ЕУ, ради продаје на илегалном тржишту наоружања, те коришћења у извршењу тешких кривичних дјела, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Приједлог за одређивање мјере притвора је Суду БиХ, након испитивања осумњиченог, упутио тужилац посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Тужилаштво БиХ, заједно са полицијским и безбједносним агенцијама у БиХ, као и у сарадњи са партнерима из Словеније, наставља активности на идентификацији и хапшењу свих осумњичених припадника ове организоване криминалне групе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана