Предложен притвор Вањи Вуковић и Немањи Матијашу

Небојша Томашевић
Предложен притвор Вањи Вуковић и Немањи Матијашу

Бањалука - Приједорчани Вања Вуковић (32) и Немања Матијаш (34) ухапшени су у Бањалуци након што је полиција претресом "пасата 5" у којем су били пронашла око килограм хероина чија се вриједност процјењује на око 50.000 КМ. Незванично сазнајемо, да је дрога пронађена у филтеру за ваздух.

Извор близак истрази је казао да је полиција овај двојац пратила дуже вријеме јер је имала информацију да превозе дрогу.

- Осумњичени су дрогу намјеравали да препродају. Полиција је то сазнала и пратила их. Искориштен је погодан моменат  па је возило у којем су били пресретнуто и контролисано у сриједу. У ваздушном филтеру пронађено је паковање хероина - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, наставља се истрага да се утврди гдје и како су осумњичени набавили дрогу те да ли су је планирали продати одређеној особи која се бави даљим растурањем наркотика или су је они планирали растурати на улици.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске, наводећи иницијале, саопштили су да су ухапсили Вуковића и Матијаша због шверца дроге.

- Осумњичене В. В. и Н. М. теретимо за недозвољену производњу и промет опојних дрога. Приликом хапшења  претресом возила које су користили пронађено је 944,80 грама  хероина чија је тржишна вриједност око 50.000 КМ - саопштили су из МУП-а РС.

Додали су да је акцију извела Управа за организовани и тешки криминалитет  МУП-а РС у сарадњи са  Полицијском управом Приједор.

Осумњичени Вуковић и Матијаш јуче су поподне, након испитивања у полицији, предати у надлежност Окружног тужилаштва Бањалука по чијем налогу је и изведена акција хапшења.

Предложен притвор за Вању Вуковића и Немању Матијаша

Бањалучко Окружно јавно тужилаштво предложило је притвор за Вању Вуковића /32/ и Немању Матијаша /34/ из Приједора због сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет дрога, саопштено је из тужилаштва.
Осумњичени су ухапшени у сриједу, 9. августа, у Бањалуци, након што им је у аутомобилу "пасат" пронађено 944 грама хероина.

Притвор је предложен због бојазни да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те због бојазни да ће поновити кривично дјело.

Мјере притвора предложене су и због тога што се за ово дјело може изрећи казна затвора од 10 година, те што би пуштање на слободу осумњичених могло довести до нарушавања јавног реда и узнемирености јавности.

О приједлогу за притвор одлучиће судија Окружног суда у Бањалуци.

Познати полицији

Вања Вуковић и Немања Матијаш познати су полицији по чињењу кривичних дјела. Вуковић је 2007. године осуђен на 30 мјесеци затвора због подметања експлозива под аутомобил бившег начелника Одјељења за сузбијање наркотика у тадашњем Центру јавне безбједности Бањалука Горана Микановића. Према тој пресуди Вуковић је за постављање експлозива добио  500 марака. У пресуди се наводи да су овај напад договорили Марко Момић и Ненад Кокановић. Момић је касније одустао од постављања експлозива под возило, али је ангажовао Вуковића који је пристао то да уради.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана