Предложен притвор осумњиченима у предметима "Транспортер" и "Сториџ"

ГС
Foto: Архива

САРАЈЕВО- Тужилаштво БиХ поднијело је приједлог за одређивање мјере притвора за осумњичене Срђана Рађевића и Даворина Поповића због опасности од бјекства, опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Тужилаштво је за осумњичене Роберта Радонића, службеника Обавјештајно-безбједносне агенције и Милоша Лукајића, полицијског службеника Граничне полиције БиХ, затражило мјере забране напуштања мјеста боравишта, забрану посјећивања одређених мјеста или подручја, те забрану састајања са одређеним особама.

Осумњиченима се на терет ставља да су починили кривична дјела организованог криминала у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама, те недозвољен промет акцизних производа у вези са кривичним дјелом кријумчарења.

Радонићу се на терет ставља и повреда тајности поступка и одавање тајних података, док се Лукајић терети и због примања мита, као и повреде тајности поступка.

Посебну тежину овим кривичним дјелима дају елементи високе корупције и злоупотребе капацитета и ресурса важних државних институција за спровођење закона ради остварења незаконите имовинске користи.

Из Тужилаштва БиХ саопштено је да су у оквиру истражних активности прикупљене информације и докази да су осумњичена лица као чланови организоване криминалне групе вршила кривична дјела повезана са кријумчарењем и неовлаштеним прометом великих количина опојних дрога, као и кријумчарењем дроге из сусједних земаља ради препродаје у БиХ, те даље дистрибуције у земље западне Европе.

Тужилаштво БиХ у сарадњи са партнерским полицијским институцијама наставља истрагу са циљем потпуног расвјетљавања ових предмета.

Приједлог притвора за осумњичене упућен је Суду БиХ, гдје се очекује заказивање рочишта по приједлогу Тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана