Предложен притвор осумњичених за промет дроге

Срна
Foto: tuzilastvobih.gov.ba

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ упутило је Суду БиХ приједлог за одређивање притвора четворици осумњичених у оквиру предмета “Ескобар”, који се односи на организовани криминал и неовлаштен промет дроге.

Притвор је предложен за лица чији су иницијали Ј.Д, Д.М, П.А. и С.А., саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Мјера притвора предложена је због опасности од бјекства (у односу на првоосумњиченог), те опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе, вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето.

Осумњичени су ухапшени у акцији Граничне полиције БиХ, уз подршку припадника Агенције за истраге и заштиту БиХ (Сипа) и Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона, као и са партнерским институцијама Хрватске.

Током истраге коју води Тужилаштво, на подручју Велике Кладуше, откривена је плантажа, са системом за наводњавање на којој се налазило 6.000 садница марихуане, коју су, према прикупљеним доказима, осумњичени скривали и обезбјеђивали уз употребу ватреног оружја, те вршили кријумчарење дроге на илегално нарко–тржиште у земљама ЕУ, као и на подручју БиХ.

 

Истрага у овом предмету се наставља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана