Предао се убица Вање Панића

Дијана Дујић
Предао се убица Вање Панића

Добој - Дарио Јекић (27), који је осумњичен да је 14. септембра у Добоју хицем из пиштоља убио Вању Панића (28), налази се у притвору, након што се у суботу предао Окружном тужилаштву у овом граду.

Јекић се у суботу, послије 34 дана бјекства, предао у пратњи адвоката, а привела га је судска полиција.

Начелник ЦЈБ Добој Горан Ђурковић је прије четири дана изјавио да провјеравају сазнања о његовом кретању и лицима која су му пружала уточишта, те је додао да, с обзиром на то да је међународна потјерница расписана и да интезивно сарађују са свим безбједносним агенцијама, са министарствима околних земаља, очекују његово брзо хапшење.

Центар јавне безбједности Добој расписао је 19. септембра потјерницу за Дариом Јекићем због сумње да је убио Панића.

Дарио Јекић је познат полицији од раније, а служио је затворску казну. Он је 2010. године ухапшен због сумње да је провалио у жупни уред католичке цркве и двије куће повратника на подручју Добоја, а сумњичи се да је опљачкао и двије бензинске пумпе, као и да је 23. априла 2010. године претукао кардиолога Ненада Добријевића, тада запосленог у бањалучком Клиничком центру.

Вања Панић убијен је 14. септембра око 5.40 часова на раскрсници улица Југ Богдана и Кнеза Лазара у Добоју. Он се тада потукао са Себастијаном Симићем, а тучу су унапријед договорили. У тучу се умијешао Дарио Јекић, који је пуцао из пиштоља Панићу у главу.

Послије пуцњаве сви актери су се разбјежали, а Јекић се затим вратио у "мерцедес", ставио Панићево тијело и одвезао га у непознатом правцу. Запаљени аутомобил пронађен је истог дана. Након 15 дана интензивне полицијске потраге пронађено је тијело Панића покрај макадамског пута у мјесту Присаде у шахту за сакупљање отпадних вода. Тијело је пронађено на дубини од око два метра, те се налазило у води дубокој око 50 центиметара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана