Праштало тукао малољетнике и тјерао их да продају дрогу

Небојша Томашевић
Праштало тукао малољетнике и тјерао их да продају дрогу

Бањалука - Марко Праштало (21) из Бањалуке ухапшен је и притворен због сумње да је тјерао малољетнике да за њега продају марихуану.

Њега је ухапсила бањалучка полиција у сриједу, а након саслушања у Основном суду Бањалука јуче му је одређен једномјесечни притвор. Ова мјера му је изречена због бојазни да ће на слободи поновити кривично дјело.

Извор близак истрази је казао да је Праштало малтретирао и тукао малољетнике који су "радили" за њега и од њих на силу узимао сав новац.

Бањалучко Окружно јавно тужилаштво га терети за неовлашћену производњу и промет опојне дроге, изнуду и наношење лаких тјелесних повреда.

- Осумњичени Праштало је током прошле и до 31. јануара ове године од непознатих лица набављао марихуану. Затим ју је препакивао у мања паковања и продавао на подручју Бањалуке. За продају дроге је ангажовао и малољетника којег је малтретирао, пријетио му и изнуђивао новац, а 21. децембра прошле године га је претукао - саопштили су из Тужилаштва.

Према незваничним информацијама, Праштало је имао више својих "дилера" који су радили за њега и сви су већином били малољетници.

- Углавном је бјеснио када би малољетници одбили да продају дрогу. Тукао их је и пријетио да морају то да раде или ће наставити да их малтретира. Пошто је физички био јачи од њих, одређени број малољетника је из страха пристајао на његове захтјеве. Осим тога, постоје одређене индиције да је он малтретирао и ученике бањалучких школа и отимао им новац - рекао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, још треба да буде утврђена тачна количина дроге коју је за годину успио да прода Праштало и колико је новца од тога зарадио. Овај извор је додао да полиција провјерава и од кога је Праштало набављао дрогу и да ли је имао и других сарадника. Он је одраније познат полицији, која га је приводила због дроге и насилничког понашања.

Истрага

У Центру јавне безбједности Бањалука, наводећи иницијале, истакли су да је истрага против осумњиченог Марка Праштала трајала више мјесеци. Казали су да су до сада прикупили довољно доказа који указују да је починио кривично дјело. Појаснили су да против њега нису завршили посао. У полицији су нагласили да ће инспектори наставити рад на овом предмету и у наредном периоду, а против Праштала ће највјероватније Тужилаштву бити достављена допуна извјештаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана