Познати резултати обдукције пара који је убио синове па скочио са солитера

ГС
Познати резултати обдукције пара који је убио синове па скочио са солитера

Лав П.С. (25) и његова двије године млађа супруга Мартина П.С. имали су алкохола у организму када су скочили са солитера у Новом Саду, након што су претходно убили своја два сина.

Из записника о хемијско-токсиколошким анализама узорака који су узети од њих двоје, произилази да је код обоје, поред алкохола, у организму пронађено и присуство лијекова против болова, повишене тјелесне температуре и кашља, као и њихових метаболита, пишу Новости.

То за Новости наводе у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду, и додају да из достављених записника о обдукцији тијела Л.П.С. и М.П.С., произилази да су обоје преминули због повреда које су задобили усљед пада са висине.

Брачни пар је 1. марта увече извршио самоубиство скоком са солитера у Булевару цара Лазара 7 у новосадском насељу Лиман 2. Претходно су, како се сумња, усмртили двојицу својих синова старих годину и три године.

Како су властитој дјеци узели животе

Досадашњи резултати обдукције и токсиколошких анализа тијела двојице дјечака, показали су да је у тијелима малишана било и етанола који би могао да буде узрок смрти, а не неки пестициди.

Први токсиколошки резултати су показали да у тијелима дјеце постоје одређене супстанце које су могле довести до њихове смрти, али су додатне анализе настављене јер није утврђено да ли је смрт дјеце проузрокована случајно или намјерно.

"Ипак, све супстанце су могле да проузрокују смрт тако да се још вјештачи колики је проценат нађен у тијелима и колико је могао штете да нанесе дјеци с обзиром на концентрацију и узраст и тежину малишана“, сазнаје се од извора упознатог из истраге која је још увијек у току.

Оно што се за сада сигурно зна да дјеца нису преминула усљед насилне смрти и да у овом злочину није учествовала трећа особа, али да се са сигурношћу не може утврдити да ли су осумњичени заједно отровали дјецу или је то учинио отац, односно мајка. На тијелима дјеце у кући у Петроварадину, гдје је пар живио, није било видљивих повреда, нити крви, а на столу је, према незваничним сазнањима пронађена флаша са неком супстанцом.

Заједно скочили са 17. спрата солитера на Лиману

Мартина и Лав су, држећи се за руке, заједно скочили са 17. спрата солитера у Булевару цара Лазара 7 у новосадском насељу Лиман, а након што је утврђен њихов идентитет, сутрадан, 2. марта, у кући у Петроварадину гдје су живјели као подстанари пронађена су беживотна тијела њихових двојице синова.

У кући су пронађени одређени египатски симболи, а на столу папир са молитвом сатани, па се утврђује да ли је ријеч о окултизму и да ли су евентуално припадали неком религијском култу. Истрага се води и у том правцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана