Позната имена ухапшених у акцији „Мет“: Осмочлана група дилала спид и марихуану

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Акцијом „Мет“ разбијена је осмочлана група осумњичених шверцера наркотицима која је у посљедњих неколико мјесеци је продавала углавном спид и марихуану крајњим корисницима, потврђено је „Гласу Српске“.

Незванично сазнајемо да су ухапшени Мирко Матић, Алема Бостанџија, Филип Радовић, Данијел Агић, Армин Свјетлица и браћа Адис и  Харис Конаковић.

Акцију су након вишемјесечне истраге реализовали службеници Полицијске управе Источно Сарајево у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Ухапшене терете за неовлаштену производњу и промет опојних дрога.

- Истрага је трајала око пола године а све је резултирало хапшењима групе за коју се сумња да се бавила трговином и продајом наркотика. Пратећи ову групу заплијењено је одређена количина дроге у раниојем периоду, као и током акције - рекао је извор близак истрази.

Током акције обављени су претреси на шест локација и претресени објекти које користе осумњичени.

- Наредбама за претрес су обухваћена лица и објекти на подручју општина Источна Илиџа и Пале, као и подручју Кантона Сарајево, гдје у активностима учествују и припадници МУП-а  Кантона Сарајево. Све активности у наведеној акције спроводе се по наредбама Окружног суда у Источном Сарајеву и под надзором Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево" наводи се у саопштењу полиције.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана