Пожар прогутао кућу и шталу у Рекавицама код Бањалуке

Небојша Томашевић
Пожар прогутао кућу и шталу у Рекавицама код Бањалуке

Бањалука - Драгану Аћимовићу јуче рано ујутру су за само сат изгорјели кућа и штала који су били у једном повезаном објекту на породичном имању у Рекавицама код Бањалуке.

На срећу, он и његова супруга успјели су да из ватрене стихије изађу неповријеђени, а штету процјењују између 70.000 и 100.000 марака.

- Пожар је опазила супруга која се случајно пробудила, али нисмо имали времена за било какву реакцију. Када је ватра планула дувао је јак вјетар, а већина зидова је обложена стиропором и катраном, што је још више потпомогло њено ширење. Пожар је плануо код штале, а са друге стране тог великог објекта је био наш стамбени простор . Из куће сам истрчао бос у жељи да било шта спасимо. Међутим, ватра се муњевито раширила на цијели објекат - испричао је Аћимовић.

Додао је да је одмах позвао ватрогасце, али је до њиховог доласка у пепео претворено све што је годинама стицао.

- Ватрогасци су само угасили пожариште и спријечили да се ватра прошири даље. Од објекта дугог око 40 метара остало је само згариште. Ватрена стихија ми је све прогутала и готово ништа нисмо успјели да спасимо. Изгорио нам је сав намјештај, бијела техника, 300 литара ракије, пун фрижидер меса и све друго што смо имали. Дио објекта сам био припремио за узгој "шитаки" гљива и све сам за то спремио и договорио - казао је Аћимовић.

У Центру јавне безбједности Бањалука потврдили су да им је пожар у Рекавицама пријављен око 2.30 часова у сриједу.

Из бањалучког Окружног тужилаштва саопштено је да је с циљем утврђивања узрока и околности избијања пожара на имању Драгана Аћимовића увиђај заједно с полицијом обавио дежурни тужилац Горан Росић.

- Тужилац је наредио истрагу, а увиђају су присуствовали и службеници из Одјељења за експлозивне материје и заштиту од пожара ЦЈБ Бањалука - саопштено је из Окружног тужилаштва Бањалука.

Сумње

Драган Аћимовић је рекао да сумња да је неко подметнуо пожар, али да не зна ко и да може само да претпостави. Казао је да су му полицијски инспектори рекли да узрок пожара нису електричне инсталације и струја.

- Друго нема шта да буде. Прије двије године у штали сам држао козе. Распродао сам их, јер сам имао проблема са комшијама који су се жалили да им оне праве велику штету у шуми и на имањима - испричао је Аћимовић који није желио никога да именује, али додао је да има неколико људи на које сумња да су му ово направили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана