Пожар на излетишту „Зеленковац“, изгорио један од најстаријих бунгалова (ВИДЕО)

ГС
Пожар на излетишту „Зеленковац“, изгорио један од најстаријих бунгалова (ВИДЕО)

МРКОЊИЋ ГРАД - У познатом излетишту “Зеленковац” у Подрашници код Мркоњић Града синоћ је избио велики пожар у којем је изгорио један од најстаријих бунгалова у Еко зони, а с њим и остава са умјетничким сликама и дио архива.

Сликар Борислав Јанковић, познатији као Боро Зеленковац објавио је на „Фејсбуку“ да је пожар избио око поноћи и један од објеката је у потпуности изгорио. Узрок пожара није познат и више информација биће познато накнадно.

-Имали смо тешку ноћ за Зеленковац и за све нас који га волимо. Око поноћи избио је пожар. У пламену је нестао један од најстаријих објеката на Зеленковцу. Још увијек неможемо да износимо информације у вези узрока пожара. Кад будемо имали више информације изнијећемо их, по потреби у јавност - навео је Јанковић.

Додао је да је благовременом интервенцијом полиције и ватрогасаца пожар локализован иако је пријетио да уништени огромни појас црногоричне и лако запаљиве шуме.

-Пожар је локализован уз помоћ ватрогасаца, а нама остаје туга за том дивном, дрвеном кућицом, која је, свима коју су боравили у њој, пружала љубав – истакао је он.

Каже да пожар није утицао на остале планиране активности и обавезе. Тренутно је расположиво седам бунгалова са укупно 42 лежаја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана