Пожар код Вукосавља: Запалио цигарету па изгорио у сну

Невена Бунић
Пожар код Вукосавља: Запалио цигарету па изгорио у сну

Вукосавље - Недјељко Мијатовић (56) из Пећника код Вукосавља изгорио је у пожару који је избио у дворишном објекту у којем је живио сам.

Пламена стихија захватила је овај објекат у ноћи са суботе на недјељу, а претпоставља се да је пожар изазван непажњом, те да је несрећни човјек опушак цигарете оставио у вешу поред кревета код којег је спавао.

Ватру су у току ноћи примијетили полицајци из Модриче који су обилазили Пећник у току редовне патроле. Послије пријаве на лице мјеста су дошли и ватрогасци из Модриче који су угасили пожар, али нажалост, Мијатовићу није било спаса.

- Унутрашњост помоћног објекта је у потпуности изгорјела, а послије интервенције ватрогасаца пронађено је угљенисано тијело Н. М. који је овај простор користио за становање. Ради се на утврђивању узрока пожара. О случају је обавијештен и окружни тужилац Окружног тужилаштва Добој - рекли су у Полицијској управи Добој.

Према ријечима комшија, Мијатовић је иза себе оставио жену  и троје дјеце, од којих најмлађа кћерка похађа основну школу. Једна од комшиница, која није жељела да јој објавимо име казала је да је Мијатовић због размирица са супругом живио у мањој кући чији власник станује у Загребу.

- Био је добар човјек, увијек спреман да помогне. Једино што је волио да попије коју чашицу више, а и доста је пушио. Није био запослен и живио је од дневница. Страшна је ова несрећа која је задесила ову породицу, јер му је старији син остао инвалид када је прије неколико година нагазио на мину - рекла је једна од комшиница.

Пожар изазван непажњом, у којем је однесен још један живот, прије само седам дана десио се у Обријежи код Угљевика гдје је страдала Милица Васић (54).

Ватра је планула у дневном боравку након што је несрећна жена неопрезно користила упаљач. Пламен се брзо проширио и иако су супруг и син страдале жене угасили већи дио пожара, нису успјели да је спасе. Очевици кажу да је призор у кући био језив. Усљед пламена и густог дима жена је страдала, а њено тијело, које је било угљенисано, пронађено је крај тросједа. Неисправне електроинсталације у кући коштале су живота Душана Пухалића (77) из села Мркаљи код Оштре Луке, који је страдао у марту ове године.

Ватрогасци

У Ватрогасној јединици Модрича рекли су да је настрадали мушкарац био мртав када су дошли на лице мјеста.

- Три ватрогасца са једним ватрогасним возилом гасили су пожар од 3.20 до шест часова ујутру. Настрадали је користио двије просторије у мањој кући, које су у потпуности изгорјеле. Ватра се није проширила на околне објекте - рекли су у Ватрогасној јединици Модрича

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана