Пожар у болници у Добоју: Повријеђени пацијент стабилан, али пребачен на УКЦ

Небојша Томашевић
Пожар у болници у Добоју: Повријеђени пацијент стабилан, али пребачен на УКЦ

ДОБОЈ - Пацијент из Модриче, који је повријеђен у пожару на Одјељењу хирургије у добојској Болници “Свети апостол Лука”, стабилан је, али је упућен на даље лијечење у Универзитетски клинички центар Бањалука, рекао је Срни начелник Службе за хирургију Предраг Лазић.

Лазић је навео да је пацијент у свјесном стању, али се није изјаснио о тежини повреда, уз напомену да је то “промјењива категорија”, те да пацијент у овом моменту добија адекватну медицинску помоћ.

Он је навео да је у пожару опекотине задобио и радник обезбјеђења, који у почетку није био хоспитализован, али је због предострожности накнадно збринут.

Незвнично сазнајемо да су ватру успјели да угасе двојица других пацијента од којх је један  био у колицима, те су уз помоћ болничких портира спасили пацијента који је лежао у соби у којој је избио пожар.

Према нашим сазнањима два пацијента од којих је један био у колицима с противпожарним апаратима угасили су ватру.  Извор близак истрази је казао да су када су видјели дим и портири у болници убрзо дошли до собе гдје био пожар.

- Уз њихову помоћ болесник који је био у соби је навријеме евакуисан напоље. Све је било пуно дима. Срећа је да су успјели тог пацијента да спасу и да није дошло до тежих посљедица-рекао је извор близак истрази.

Како сазнајемо у спасавњу пацијента је помагала  и једна медицинска сестра која иначе била сама.

Према нашим сазнањима  позар у болесничкој соби како се увиђајем  дошло до сазнања највјероватније изазвао неугашен опушак од цигарета. Извор близак истрази је казао да се у почетку сумњало да је можда квар на инсталацијама, али све више доказа указује да није.Истражују се обе опције и више информација биће познато након истраге.

Полицијска управа Добој саопштила је да им је синоћ у 23.35 часова пријављено је да је на одјељењу хирургије у болници “Свети Апостол Лука” у Добоју, из непознатих разлога дошло до пожара у соби број 6.

- Том приликом је пацијент који је лежао на поменутом одјељењу  С.Ш. из Модриче, задобио повреде-опекотине по  тијелу. Поступају полицијски службеници ПС Добој 1, даљи рад у току- сапштено је из полиције не наводећи детаље.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана