Потврђено: Тужилаштво отворило предмет у случају „Сара“

Небојша Томашевић
Потврђено: Тужилаштво отворило предмет у случају „Сара“

БАЊАЛУКА - Окружно јавно тужилаштво Бањалука формирало је, по службеној дужности, предмет у случају наводног нестанка и смрти бебе Саре, новорођенчета Александре Благојевић и Милоша Купрешанина, потврђено је „Гласу Српске“.

Родитељи тврде да су им у Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Републике Српске три дана након порода 2018. године рекли да је умрла.

ДНК анализом остатака који су сахрањени под Сариним именом утврђено је да остаци не припадају беби Сари.

Центар за истраживачко новинарство у документарном филму чија је ауторица Јелена Јефтић приказао је све нелогичности у случају који је отворио многа питања.

У Тужилаштву су за Глас Српске навели да су, поводом информација објављених 1. априла ове године, у документарном филму „Гдје је Сара?“ на порталу Центра за истраживачко новинарство формирали предмет по службеној дужности у вези са радњама обављеним након смрти новорођенчета Александре Благојевић и Милоша Купрешанина и новорођенчета Наташе Стијак.

-Предмет је формиран ради провјере изнесених навода, прикупљања свих потребних информација и обавјештења и утврђивања свих околности - кажу у ОЈТ Бањалука.

Окружно јавно тужилаштво Бања Лука поступало је у предмету поводом праћења трудноће, порода, боравка у болници оштећене Александре Ђилас сада Благојевић и смрти новорођенчета 8. септрмбра 2018.године, те је 5. октобра 2021.године, донијело тужилачку одлуку наредбу о неспровођењу истраге против УКЦ-а Српске, због кривичног дјела непружање љекарске помоћи “јер не постоје основи сумње да је пријављено правно лице учинило предметно кривично дјело“.

На донесену тужилачку одлуку оштећена је уложила притужбу Главном окружном јавном тужиоцу Окружног јавног тужилаштва, који је рјешењем одбио притужбу као неосновану.

Против рјешења Главног окружног јавног тужиоца оштећена је изјавила приговор Главном републичком јавном тужиоцу, Републичког јавног тужилаштва Српске, који је рјешењем приговор одбио као неоснован.

Повезани текстови:

Кривичнe пријавe за одговорност у случају „Сара“

БАЊАЛУКО: Гдје је Сара? (ВИДЕО)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана