Потврђена оптужница против Вукашина Ритана из Приједора: Претукао супругу и полицајца који ју је бранио

Јасмина Салопек
Потврђена оптужница против Вукашина Ритана из Приједора: Претукао супругу и полицајца који ју је бранио

ПРИЈЕДОР - Основни суд у Приједору потврдио је оптужницу против Вукашина Ритана, са приједлогом за продужење притвора, којом га терете да је у угоститељском објекту "Контакт" у том граду напао невјенчану супругу Мају Вукојевић, потврђено је "Гласу Српске".

У оптужници коју је подигло Окружно јавно тужилаштво у Приједору наведено је да је Ритан 2. септембра 2022. боравећи у том угоститељском објекту, гдје је радила оштећена са којом је око осам мјесеци живио у ванбрачној заједници, угрозио њено спокојство и тјелесни интегритет.

- Он је након краће препирке и свађе вербално, а потом и физички напао своју невјенчану супругу, ударивши јој шамар у лијеви образ, усљед чега је код оштећене наступила дискретна хипермија, односно црвенило - наведено је у оптужници.

Како је даље саопштено, Ритан је 19. септембра 2022. године, десет минута послије поноћи, ушао у зграду у којој је оштећена имала привремени стан, лупао шакама о врата дозивајући оштећену да му отвори.

- Након што му није откључала, он је насилно отворио врата, гурнуо оштећену на кревет и објема рукама је ухватио и стиснуо за врат. Он је на овај начин поново угрозио спокојство и тјелесни интегритет и душевно здравље члана своје породичне заједнице - појашњено је у оптужници.

Након тог напада Ритану је Основни суд у Приједору изрекао једномјесечну забрану приласка оштећеној на удаљеност од 200 метара.

- Оптужени је ову забрану приласка прекршио 13. октобра исте године, када је боравио у стану заједно са Вукојевићевом - детаљ је из оптужног акта.

Оштећена се послије бројних узнемиравања одселила из стана, у којем је живјела као подстанар. Оптужени Ритан је није оставио на миру, па је 17. маја ове године отишао испред куће у власништву Весне Зрнић.

- Он је пијан дошао до куће гдје је живјела његова ванбрачна жена, те тражио да га пусти унутра. Упутио јој је низ увреда називајући је дрољом и курвом, а затим је више пута шаком ударио у лице - наведено је у оптужници.

Она је, како би се одбранила, ставила руке преко главе, што је оптуженог изнервирало па је наставио да је удара.

- Оштећеној је од снажних удараца кренула крв из носа, чиме јој је нанио лаку тјелесну повреду у виду крвног подлива изнад десне обрве, оток на носу и црвенило на образима - наведено је у оптужници.

Вукојевићева је насиље пријавила полицији која је у улицу Савана Стјепића послала патролу.

- На лице мјеста изашли су полицијски службеници Полицијске станице Приједор Ћорић Стефан и Кадунић Мухамед. По њиховом доласку, Ритан је покушао опет да нападне Вукојевићеву - наведено је у оптужници.

Када је Кадунић видио шта Ритан смјера, наредио му је да престане, на шта се Ритан оглушио, док је Ћорић, у намјери да га спријечи, стао испред Вукојевићеве.

- Тада је Ритан шаком ударио Ћорића у врат, а затим га објема рукама ухватио за надлактице говорећи: "Ј**** ли вам мајку". Послије овог инцидента службеник Кадунић је пришао Ритану, ухватио га за десну руку, савладао и ухапсио - појашњено је у оптужници.

Ритан је тако у више наврата починио кривично дјело насиље у породици или породичној заједници, као и спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана