Потврђена оптужница против више припадника Граничне полиције

Срна
Foto: гс

САРАЈЕВО - Суд БиХ потврдио је оптужницу против службеника Граничне полицији БиХ Горана Милошевића, Светозара Кашиковића и Владислава Правицу, која их терети за удруживање ради чињења кривичних дјела, примање дара и других облика користи, те кријумчарење и недозвољен промет акцизних производа.

У оптужници, која је потврђена 10. октобра, наводи се да су Милошевић, Кашиковић и Правица с циљем прибављања користи, у својству службених лица Граничне полиције БиХ, постали припадници групе људи с циљем чињења кривичних дјела кријумчарење, недозвољени промет акцизних производа и примање дара и других облика користи да у оквиру својих функција не изврше што би морали извршити, саопштено је из Суда БиХ.

Оптужница је у овом предмету потврђена и против Милорада и Зорана Рогача, Дарка Ћурице, Горана Сворцана и Александра Милинића, који се терете да су постали припадници групе људи с циљем чињења кривичних дјела кријумчарење, недозвољени промет акцизних производа, те давање дара и других облика користи.

Они су се, избјегавајући мјере царинске контроле, бавили преношењем преко царинске линије акцизних производа чији је увоз забрањен односно захтијева посебно одобрење, а све с циљем стављања у промет акцизних производа који нису обиљежени маркицама БиХ, наведено је у оптужници Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана