Потврђена оптужница против судије Окружног суда у Приједору: Сестри адвокату намјештала посао

Н.Т.
Потврђена оптужница против судије Окружног суда у Приједору: Сестри адвокату намјештала посао

БАЊАЛУКА - Окружни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против судије Окружног суда у Приједору Дрене Марин која ју терети да је незаконито постављала своју сестру за адвоката по службеној дужности.

Републичко тужилаштво ју је оптужило за продужено кривични дјело повреда закона од стране судије.

Према том документу Марин је од од 5. јануара до 2. новембра 2016. године у Приједору у чак 16 предмета у којима је поступала као судија у поступку против малољетних лица, незаконито донијела рјешења којима је своју сестру С.З. постављала за браниоца малољетних лица по службеној дужности.

- На основу тога  су С.З. исплаћиване награде на име трошкова заступања одбране из буџетских средстава суда. На тај начин прибављена имовинска корист у укупном износу од преко 7.285 марака. Доношењем незаконитих рјешења оптужена је повриједила одредбе Закона о кривичном поступку које су биле на снази у тренутку предузимања процесне радње, односно доношења рјешења, којим је између осталог прописано да судија не може вршити судијску дужност ако му је бранилац осумњиченог сродник по крви у побочној линији до четвртог степена-наведено је у оптужници.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана