Потврђена оптужница против Шојића због неовлашћеног коришћења службених возила

Срна
Потврђена оптужница против Шојића због неовлашћеног коришћења службених возила

САРАЈЕВО- Суд БиХ потврдио је оптужницу против Драгана Шојића због сумње да је у својству директора Службе за заједничке послове институција БиХ злоупотријебио положај или овлаштења и тиме оштетио буџет БиХ за 41.877 КМ.

Оптужница терети Шојића да је прекорачио границе овлаштења која се односе на кориштење службених возила, саопштено је из Суда БиХ.

Након што је потврђена оптужница, Тужилаштво БиХ затражило је продужење мјера забране Шојићу, преноси Бирн.
Тужилац тужилаштва БиХ Елвира Станојловић рекла је на рочишту да још постоје околности због којих оптуженом требају бити продужене мјере забране путовања и састајања са свједоцима који су наведени у оптужници.

-Оптужени има и држављанство Србије, тамо му је породица, а посједује и некретнине - навела је Станојловићева у образложењу приједлога за продужење мјера забране путовања, те додала да су то околности због којих је могућ његов бијег из БиХ.

Према њеним ријечима, оптуженом се треба продужити и мјера забране састајања са свједоцима како се не би вршио притисак на њих да промијене исказ.

Тужилаштво БиХ је раније најавило да ће наводе оптужбе доказивати позивањем 10 свједока, стручног вјештака, као и прилагањем више стотина доказних материјала, међу којима обимну финансијску и службену документацију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана